wandelen naar herstel
Active
When
18/04/2023 13:00 - 16:00
25/04/2023 13:00 - 16:30
See all lessons
Location
UPC Kortenberg, Leuvensesteenweg 517
Price
3.00
Rest 9 seats
Description
De natuur als medicijn, het kan!
Verhoog je veerkracht en doorzettingsvermogen door te wandelen in de natuur.  Bewegen komt je herstel ten goede, verbetert je nachtrust, geeft je een prettig gevoel tijdens en na het bewegen., gaat stress tegen en geeft je energie. Bewegen in de natuur geeft net die extra dimensie waardoor je innerlijk tot rust leert komen.  Je leert de natuur ‘gewaar worden’.
Je leert er nieuwe mensen kennen, je maakt deel uit van een groep en gaat samen stappen. Het doel van de cursus is meer inzicht in en een beter begrip krijgen van de herstelgedachte enerzijds en anderzijds het bewust worden van de inpakt van de natuur op het psychische welzijn.
Practise info
We zoeken en ondervinden samen het verband tussen beweging in de natuur en mentaal welzijn.
We zoeken samen naar betekenis en kracht die de natuur ons kan bieden.

De eerste bijeenkomst bieden we een stukje theorie aan in het UPC in Kortenberg ('t Salon) en bereiden de wandelingen voor die we de volgende drie weken samen zullen maken in de buurt van Leuven. 
Jan vertelt over zijn wandelervaring en hoe dit heeft bijgedragen aan zijn herstel. We leren concreet hoe je wandelingen kan uitstippelen aan de hand van wandelknooppunten, stafkaarten en de wandelboekjes die Jan zelf uitgebracht heeft en waaruit we drie wandelingen zullen kiezen.

Deze eerste (theorie)les wordt gegeven in het UPC Kortenberg. Hiervoor vragen we 3 euro deelname. De volgende drie wandelsessies starten aan het station van Leuven. Uur en plaats van samenkomst wordt telkens goed geïnformeerd op voorhand.

Het volgen van de eerste les is zeker een vereiste om met de wandelingen aan te sluiten.

voor info kan je terecht op tel 016/240581 (herstelacademie Leuven) of op tel 0484/418021 (Jan)
Partners